Бившият футболист на Барселона Христо Стоичков се сбогува по емоционален начин с починалия на 87-годишна възраст бивш президент на клуба Хосеп Луис Нуниес. Нападателят присъства на специалната прощална церемонията, организирана от каталунците на „Камп Ноу“, като изнесе кратка реч.

Стоичков емоционален след кончината на президента на Барселона 

Представянето на книгата на Христо Стоичков

източник: LAP.bg

 „Днес е тъжен ден за барселонската общност, за мен и моето семейство. Остави ни една от най-значимите личности в историята на Барселона – господин Нуниес, по времето на когото Барса спечели 140 титли. Това е човекът, който преоткри, че Барса е повече от един клуб“, каза на сбогуване Камата, който премина при „блаугранас“ именно по време на управлението на Нуниес.

Мемориалната церемония бе уважена от много легенди на Барселона, както и от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и шефа в „белия балет“ Емилио Бутрагеньо.

„Искам да изразя моите съболезнования към семейството и близките на Нуниес. Моето признание и уважение към един от най-бележитите президенти на футболни клубове в света. Той бе пионер в модернизацията, интернационализацията на футбола. Всички след него вървим по утъпканите от него пътеки“, сподели Перес.

Нуниес бе начело на Барса в продължение на 22 години – от 1978 до 2000 година.

Президентът, който доведе Стоичков и Кройф в Барселона