Колкото и треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан да пробва да брани своя нападател Карим Бензема, статистиките са безпощадни към френския голаджия. От началото на сезона таранът е сочен за един от най-бледо представящите се футболисти на „белия балет”, а цифрите доказват, че има причина за това. Може би неговите противници си дават сметка, а може би не, но има драстична разлика в представянето на Бензема в гостуванията и „Сантиаго Бернабеу”.

Зидан скочи в защита на Бензема

Закачката между Линекер и Зидан относно Бензема продължава

Тенденцията се забеляза още през миналия сезон 2016/2017. Тогава Бензема взе участие в 48 официални мача за Реал, като вкара 19 гола и даде 7 асистенции. По-голямата част от попаденията му обаче паднаха далеч от дома.

От въпросните 48 срещи таранът изигра 27 навън. В тях той се отчете с 13 гола и 6 асистенции. Сами по себе си тези показатели са доста прилични, тъй като говорят, че бившият ас на Олимпик Лион се разписва веднъж на всеки два мача.

Агентът на Бензема: Карим няма никакво намарение да напуска

Контрастът е много ярък, когато статистиките от представянето на Бензема у дома се погледнат сами по себе си. В 21 мача на „Бернабеу” той е отбелязал 6 гола и е дал само 1 асистенция. Две от  въпросните попадения дойдоха в един мач (срещу Борусия Дортмунд в ШЛ). Това значи, че в другите 20 срещи Бензема е вкарал 4 попадения. Освен всичко друго и точността на изстрелите му спада драстично в Мадрид – 42 процента срещу 56 процента в гостуванията.

През започналата вече кампанията събитията не изглеждат по-добре за Бензема. Той има едва 1 попадение в 5 мача на „Бернабеу”. Нападателят дотук изигра най-слабия си мач при ремито 2:2 с Валенсия, където профука серия от идеални възможности. Очевидно напрежението да играе пред собствена публика пречи на Бензема да покаже потенциала си, защото е видно, че у дома асистенциите почти отсъстват от играта му.