Един от най-тиражираните португалски ежедневници - "Record", съобщава, че Жозе Моуриньо е отказа да поеме Реал Мадрид веднага след уволнението на Жулен Лопетеги в края на октомври миналата година.

Според изданието от "Бернабеу" са се свързали с Жозе, като двете страни са провели няколко телефонни разговора. Флорентино Перес е опитал да убеди Моуриньо да се завърне в Мадрид и да вдигне клуба след мрачния престой на Лопетеги, продължи малко повече от 4 месеца.

Специалистът обаче е отказал да се захваща с работата, тъй като пред него е стояло друго предизвикателството - да изправи на крака собствения си Манчестър Юнайтед от трудния период, в който сам го вкара в последната година и половина. Тази задача обаче така и не бе изпълнена и португалецът бе уволнен след загубата от Ливърпул (1:3) на "Анфийлд" в средата на декември. Впоследствие Моуриньо бе заменен от норвежката легендата Оле Гунар Солскяер начело на "червените дяволи".

Според информациите от последните дни сега Моуриньо е готов да се захване с нова работа и не е изключено да се върне на "Бернабеу" през лятото.

Той прекара там три години - между 2010-а и 2013-а, като спря доминацията на Барселона в испанския шампионат, вдигайки титлата в Ла Лига през 2012-а, както и една Купа на краля (2011 г.) и една Суперкупата на Испания (2012 г.). Моуриньо обаче не успяха да донесе "Десетата" Шампионска лига на Реал, която пък бе спечелена само година след напускането му - с Карло Анчелоти начело.