Мениджърът на Манчестър Юнайдет Жозе Моуриньо разкри, че стражът на клуба Давид де Хеа иска да остане на Театъра на мечтите. Специалния отбеляза, че испанският вратар ще поднови контракта си, колкото се може по-скоро.

„На Де Хеа му харесва в Юнайтед и ние го обичаме. Искаме да остане и той също иска. Когато един футболист не е на витрината, цената му е нула. Де Хеа е играч на Юнайтед и ще поднови договора си, колкото се може по-скоро“, каза португалцът.

Давид де Хеа

източник: Gulliver/GettyImages

Де Хеа премина през труден период по време на Мондиала в Русия. С екипа на Испания соченият за един от най-силните вратари в световен мащаб допусна грешки и бе жестоко критикуван от феновете. Въпреки всичко случило се, „червените дяволи“ демонстрираха пълна подкрепа към стража.

В тази връзка на запитване дали би заменил Де Хеа под рамката, Моуриньо отсече с категоричност: „Не! Това е голям въпрос, но с лесен отговор. Не!“.

Настоящият договор на Де Хеа с Юнайтед е до 30 юни 2019 година. Испанецът бе спряган с Реал Мадрид, но в крайна сметка „белите“ подписаха с Тибо Куртоа.


Още новини:

Най-скъпите вратари в историята на футбола

Тиаго: Давид де Хеа работи като животно 

10 причини за провала на Испания на Мондиала в Русия