Съревнование на терена между Барселона и Лестър едва ли би завършило положително за "лисиците". Но извън терена, те демонстрират, че могат да са равни, дори по-добри от каталунския колос. Поне що се отнася до постъпленията от телевизионни права. 

Вестник "Ас" направи разбивка на това, кои са 20-те отбора в Европа, които са спечелили най-много пари от излъчването им по телевизията. И съвсем логично, английските тимове тотално доминират в класацията заради умопомрачителния договор, който подписаха със Sky Spots и от който ще си разпределят над 5 млрд. паунда за три години. 

Така това позволява на Лестър да получи 222 млн. евро за изминалия сезон само от телевизионни права. Трябва да се уточни обаче, че в тази сметка влизат и постъпленията от правата в Шампионската лига, макар че те са капка в морето, в сравнение с парите от Премиършип. 

Благодарение на това, "лисиците" изпреварват гранд като Барселона, който е получил от тв права "само" 214.9 млн. евро. Тези приходи отреждат на Лестър шестата позиция, а на Барса - осмата. Между тях е друг английски тим - Тотнъм. 

Недалеч на върха е Реал Мадрид. "Белите" са получили 236.8 млн. евро, колкото и вторият Манчестър Сити. Но за да се доберат до тази сума, мадридчани трябваше да спечелят Шампионската лига, докато "гражданите" обраха каймака от Висшата лига и пак имат колкото тях. 

Прави впечатление, че от 20-те клуба с най-много постъпления от телевизионни права за миналата година, точно половината са от Премиършип. Ето и кои са те, като в скоби посочваме мястото им в общата класация: 

Манчестър Сити (2), Арсенал (3), Манчестър Юнайтед (5), Лестър (6), Тотнъм (7), Челси (9), Ливърпул (10), Саутхемптън (11), Евертън (13), Уест Хем (16). В класирането има три испански тима - Реал Мадрид (1), Барселона (8) и Атлетико Мадрид (12). 

Три са и италианските - Ювентус (4), Наполи (14), Интер (19). Три са и от Бундеслигата - Байерн (15), Борусия Дортмунд (17) и Шалке (20). Франция класира само ПСЖ, при това на 18-о място със 121.9 млн. евро постъпления от тв права.