Все по-голяма е вероятността УЕФА да извади Барселона от Шампионската лига за един сезон заради казуса „Негреира“. Според El Confidencial в европейската централа има нагласа за налагането на тази санкция, която ще бъде в съответствие с правилника и по-специално с частта, упоменати в чл. 50 от устава на организацията.

Според него УЕФА не трябва да допуска даден клуб за участие в евротурнирите, ако се докаже каквато и да била "дейност, насочена към уреждане или повлияване на резултата от всяка среща на национално или международно ниво". Лишаването от права за участие в такива случаи е за един сезон.

Според El Confidencial от УЕФА вече са поискали от Испанската футболна федерация цялата документация по случая. Тя е била изпратена обратно в Нион още през миналата седмица. Изданието добавя, че ръководният фактор на европейския футбол ще вземе решение за евентуалното наказание през юни.

След като испанската прокуратура повдигна официално обвинение към Барселона, в което се твърди, че плащанията към Негрейра могат да се разглеждат като действия, които целят да облагодетелстват клуба при вземането на решения от съдиите в мачовете и следователно в резултатите от тях, а УЕФА е изискала въпросната документация, този сценарий обаче изглежда все по-вероятен.

Това  би бил много сериозен удар за клуба, който и без това има големи финансови проблеми и през лятото трябва да намали бюджета си за заплати с цели 200 милиона евро, за да влезе във финансовите рамки на Ла Лига и да може да привлича нови играчи. Лишаването на приходите от Шампионската лига би затруднило още повече клубното счетоводство.