Барселона изигра страхотен мач и разби с 4:0 Осасуна на „Камп Ноу”. Двубоят беше от 28-ия кръг на Ла Лига. „Блаугранас” решиха всичко още в първия половин час на мача. Феран Торес (14-дузпа, 21) вкара два гола, а в 28-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг вкара трето попадение. В 78-ата минута крайният резултат оформи Рики Пуч.

Каталунците имаха още няколко добри възможности за гол, но Дембеле пропусна. Французинът изигра силен мач, като се отчете с две асистенции.

С успеха Барселона събра 51 точки и излезе на трето място във временното класиране. Осасуна е 11-и с 33 точки.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Още във 2-ата минута Феран Торес проби отляво и падна в наказателното поле, но съприкосновението с Видал беше минимално и дузпа нямаше как да се отсъди. В 10-ата минута Крус сбърка, което позволи на Дембеле да напредна отдясно и да отправи удар в близкия ъгъл, който мина покрай вратата.

В 12-ата минута Бускетс изведе Гави зад отбраната на гостите. Младокът овладя в наказателното поле, а в опита си да го спре Видал го събори в наказателното поле. Този път реферът Бенгоечеа посочи бялата точка. Зад топката застана Феран, който с удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на Ерера за 1:0.

В 21-ата минута каталунците стигнаха до втори гол. Дембеле като на шега премина покрай няколкот футболисти на Осасуна и с магичен пас изведе Феран отляво. Нападателят без да се бави пусна топката покрай вратаря за 2:0. Минута по-късно Феран беше близо до своя хеттрик, след като отправи коварен удар от границата на наказателното поле, който след рикошет мина опасно покрай вратата и излезе в корнер. 

В 27-ата минута преднината на Барса беше класическа. Дани Алвеш проби отдясно и подаде към Дембеле. Френското крило с прецизно центриране намери Обамеянг, който от няколко метра засече за 3:0. Защитата на Осасуна продължи да действа невнимателно и малко след това удар на Феран от близка дистанция мина покрай вратата.

Втората част започна с нова добра възможност за каталунците. Дембеле елиминира двама съперници в наказателното поле и отправи удар, който Аридане успя да избие. Малко след това Дембеле с вътрешен фалц намери Обамеянг на дузпата, но ударът на габонеца мина покрай вратата. 

Барселона Осасуна

източник: Sofascore

В 55-ата минута домакините отново развиха отлично атаката си. Гави пусна извеждащ пас за Пике, който от 7-8 метра със силен удар прати топката във вратата, но се оказа в положение на засада. 

В 70-ата минута Дембеле проби отдясно, премина през няколко защитници и отправи силен удар, но Ерера успя да се справи.

Шест минути по-късно резервата Рики Пуч получи от Дембеле пред наказателното поле. Халфът отправи силен удар, който Ерера успя да избие. Пуч обаче се оказа най-съобразителен, изпревари вратаря, финтира и защитник и прати топката във вратата за 4:0. 

В 88-ата минута трима играчи на Барселона се оказаха срещу един от Осасуна. Депай напредна с топката, но пусна много лош пас за Пуч, което позволи на Аридане да изчисти. 


Барселона – Осасуна 4:0

1:0 Феран Торес (14-дузпа)

2:0 Феран Торес (21) 

3:0 Пиер-Емерик Обамеянг (27)

4:0 Рики Пуч (76)

Барселона: Тер Щеген, Дани Алвеш, Пике, Ерик Гарсия, Алба, Гави, Бускетс, Педри, Торес, Дембеле, Обамеянг

Треньор: Шави

Осасуна: Ерера, Видал, Давид Гарсия, Крус, Коте, Мартинес, Торо, Монкайола, Кике Гарсия, Рубен Гарсия

Треньор: Якоба Арасате

Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Стадион: „Камп Ноу”