Нападателят на Челси - Алваро Моарата, е постигнал устно споразумение с Атлетико Мадрид, съобщава известният каталунски журналист Гилем Балаг.

"Сините" от Лондон са на часове от финализирането на трансфера на Гонсало Игуаин, който се очаква да завърши сезона на "Стамфорд Бридж" под наем от Ювентус (игра в Милан от началото на кампанията).

Така за Мората няма да остане място в тима на Маурисио Сари и той ще трябва да потърси ново предизвикателство пред себе си. Основен фаворит за подписа му е Атлетико.

Нападателят отиде в Челси през 2017-а, след като клубът плати 60 млн. паунда на Реал Мадрид. Той обаче не успя да се утвърди като желания централен нападател в атаката на състава, като в последните 5 от 7 двубоя остана извън състава на тима.

Испанецът е вкарал 9 гола в 24 двубоя във всички състезания за "сините" през този сезон.

Балаг смята, че Мората е постигнал споразумение със Севиля по-рано, но е променил решението си, след като Атлетико Мадрид е поставил условия си на масата.

В момента нападатели на Атлетико са Антоан Гризман, Никола Калинич, Диего Коста и Желсон Мартинш, но само французинът успява да държи високо ниво на представяне, което да носи позитиви на тима. 

Плюсове и минуси при трансфер на Мората в Атлетико

Гонсало Игуаин премина в Челси