С оглед на спекулациите относно преминаването на Алваро Мората от Челси в Атлетико Мадрид, в Испания вече заговориха и за евентуална раздяла между нападателя Диего Коста и клуба от "Уанда Метрополитано".

В последно време Атлетико опитва по всякакъв начин да облекчи разходите си. Едно евентуално привличане на Мората ще добави нова заплата на високоплатен играч в състава. На първо време Атлетико ще опита да се раздели с един измежду Никола Калинич и Желсон Мартинш, които пристигнаха през миналото лято, но така и не успяха да се адаптират към обстановката в испанския футбол. Не е изключено обаче и Диего Коста да бъде сред нарочените за напускане.

При наличието на Алваро Мората, атакуващото дуо, в традиционната за Диего Симеоне схема 4-4-2, ще бъде съставено от голмайстора Антоан Гризман, както и от бившия играч на Реал Мадрид и Ювентус - Мората.

От началото на сезона Коста има 4 гола в 15 мача за мадридчани във всички надпревари през този сезон. Той кара втория си период в Атлетико, след като дойде през януари 2018-а след скандална раздяла с Челси преди това.

Звездният миг на испанеца с бразилски корени до момента през кампанията бе голът му срещу Реал Мадрид (4:2) в мача за Суперкуата на Европа. Формата на 30-годишния нападател след това обаче падна сериозно, за което допринесоха и някои контузии.