Реал Мадрид разби Леванте с 6:0 в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. Хеттрик за „белите” вкара Винисиус (44, 68, 83). По едно попадение вкараха Ферлан Менди (13), Карим Бензема (19) и Родриго (33). Хеттрик от асистенции направи Лука Модрич.

С този успех „кралете” пратиха „жабоците” в Сегунда. Тимът от Валенсия има едва 29 точки и няма как да измести първия над чертата Кадис.

От своя страна Реал събра 84 точки и вече триумфира с титлата.  

БГНЕС
24 снимки

Първата добра възможност за гол се откри пред Бензема. Френският нападателт отправи плътен удар от около 20 метра, но Карденас успя да избие. В 11-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен пред границата на наказателното поле. Зад топката застана Пепелу, чийто шут рикошира в стената и излезе в корнер. 

Две минути по-късно "белите" поведоха. Модрич пусна страхотен извеждащ пас отляво за Менди. Френският защитник напредна и вместо да подава реши да стреля в близкия ъгъл, с което донякъде изненада вратаря за 1:0. Секунди по-късно домакините организираха нова опасна атака, при която Бензема отправи коварен удар, който беше избит в корнер. След неговото изпълнение Валверде стреля в гредата.

В 19-ата минута Реал стигна до втори гол. Модрич намери Винисиус отляво. Бразилецът финтира двама бранители и с прецизно центриране намери Бензема на далечната греда, а французинът с глава вкара за 2:0. 

Канонадата към вратата на Леванте не спря. В 22-ата минута Винисиус се оказа на стрелкова позиция, но Карденас успя да избие в ъглов удар. Секунди по-късно Винисиус напредна отдясно и намери Бензема, който продължи за Родриго. Бразилецът отправи удар, който вратарят на гостите спаси. В 27-ата минути Бензема шутира покрай вратата след подаване на Родриго. 

След половин час игра топката отново се озова във вратата на Леванте. Бензема със страхотен пас изведе Родриго само срещу вратаря и нападателят не сбърка, но се оказа, че е бил в положение на засада. В 33-ата минута обаче нямаше какво да спаси гостите. Менди отне топката и подаде към Родриго, който от своя страна намери Модрич. Хърватският ветеран навлезе в наказателното поле и пусна остър успореден пас, а Родриго изпревари двама защитници и от 1-2 метра не сбърка - 3:0. 

В 38-ата минута Карденас се отличи с още едно спасяване след тежък шут на Валверде от далечна дистанция. След това топката срещна и горната греда. Наставникът на Леванте не издържа и извади Радоя и Касерес още преди края на първото полувреме. На техните места се появиха Барди и Кампаня. В 42-ата минута гредата отново спря Валверде. Уругваецът отправи пореден удар към вратата на Леванте, но отново страничният стълб се оказа последна преграда пред гола. 

Минута преди края на първата част Винисиус проби отляво, направи двойно с Модрич, озова се на стрелкова позоция и с шут в далечния ъгъл вкара за 4:0. 

В началото на второто полувреме обстрелът от Валверде продължи. Уругвайският халф отправи силен удар от средна дистанция, който беше избит от вратаря. В 50-ата минута Модрич получи от Бензема пред наказателното поле и опита техничен удар, но и този път Карденас се намеси. 

Леванте също погледна към вратата на своя съперник и малко след това Пепелу стреля опасно над вратата от около 25 метра. В 56-ата минута Родриго беше изведен зад отбраната на "жабоците". Бразилецът опита да прехвърли технично Карденас, но не намери очертанията на вратата. 

Две минути по-късно гол на Винисиус след извеждащ пас на Бензема беше отменен заради засада. В 68-ата минута Реал стигна до пето попадение. Магичен пас на Модрич изведе Бензема сам срещу вратаря. Французинът финтира Карденас и пусна към Винисиус, който на празна врата не сбърка. 

В 77-ата минута Барди проби отдясно и намери оставения непокрит Моралес, но ударът на нападателя мина покрай вратата. Три минути след това резервата Питър Гонсалес навлезе в наказателното поле отдясно и шутира, но в аут.

В 83-ата минита Винисиус оформи своя хеттрик. Нападателят нахлу през центъра, справи се с двама защитници и с удар от близка дистанция вкара за 6:0. В 86-ата минута Карденас направи поредно блестящо спасяване, след като отрази удар на Мариано от 15 метра. 


Реал Мадрид – Леванте 6:0

1:0 Ферлан Менди (13)

2:0 Карим Бензема (19)

3:0 Родриго (33)

4:0 Винисиус (44) 

5:0 Винисиус (68)

6:0 Винисиус (83)

Реал Мадрид: Куртоа, Вайехо, Начо, Бензема, Модрич, Валверде, Лукас Васкес, Винисиус, Родриго, Менди, Камавинга

Треньор: Карло Анчелоти

Леванте: Карденяс, Сон, Пиер, Радоя, Касерес, Пепелу, Моралес, Постиго, Мирамон, Гомес, Мелеро

Треньор: Алесио Лиски

Съдия: Вега

Стадион: „Сантиаго Бернабеу”