Лука Модрич продължава да чупи рекорди. В мача със Селта  хърватинът подобри рекорда на легендата Ференц Пушкаш отпреди 58 г. за най-възрастен футболист, играл за Реал Мадрид. През май 1966 г. Пушкаш играе в четвъртфинала на Купата на Краля срещу Бетис на възраст 39 години и 37 дни, а снощи Модрич записа мач на 39 години и 40 дни. Хърватинът влезе като резерва, като три минути след появата си на терена даде асистенцията за победния гол на Винисиус. 
 
"Когато съперникът изравни, смените дадоха сила на отбора ни. Лука винаги помага на отбора. Притежава невероятна класа и е много важен за нас. Освен фантастичен футболист, той е и невероятен професионалист. За Реал Мадрид е благословия да го има в редиците си“, похвали го Анчелоти.
 
За Модрич двубоят със Селта бе под №547 за Реал Мадрид, което го изведе на второ място в класацията на чужденците с най-много срещи за "лос бланкос". Той изпревари бразилеца Марсело, който е изиграл 546 двубоя с "бялата" фланелка. Лидер е френският нападател Карим Бензема, който има 648 мача за Реал. В топ 5 са още Роберто Карлос (527) и Тони Кроос (465).
 
Модрич е и рекордьор на Реал по брой спечелени трофеи (27), включително шест европейски и четири в Ла Лига и два за Купата на Краля.