Футболистът на Реал Мадрид Лука Модрич е подновил договора си с клуба, твърди Mundo Deportivo. Каталунското издание се позовава на два независими източника – единият - близък до „белия балет“, а другият – от родината на халфа Хърватия.

Според информацията полузащитникът преподписал още в края на 2018-а година, преди да получи „Златната топка“. Твърди се, че контрактът е продължен с една година – до 2021 година, а финансовите параметри са подобрени. Съгласно новите условия,33-годишният Модрич е станал един от тримата най-добре платени футболисти в състава на „лос меренгес“, заедно със Серхио Рамос и Гарет Бейл.  

От „белия балет“ обаче не искали все още да обявяват новия договор на Модрич, за да избегнат възникване на напрежение отстрана на други футболисти с изтичащи договори.

Припомняме, че Модрич попадаше в трансферния списък на Интер през лятото на 2018 година. До сделка така и не се стигна, а в медиите се тиражираха слухове, че „нерадзурите“ ще направят втори опит да привлекат сребърния медалист с Хърватия на Мондиала в Русия през лятото на 2019 година. Междувременно запознати твърдят, че желанието на самия Модрич е да остане на „Сантиаго Бернабеу“ и занапред.

 

Реал предлага договор до пенсия на Модрич