Барселона победи Реал Мадрид с 2:1 в първото Ел Класико за сезона, което обаче беше от неофициален характер. Двата тима изиграха контролна среща в Ийст Ръдърфорд. Двата гола за каталунците вкара Пау Виктор, а Нико Пас се разписа за "белите". 

Срещата беше прекъсната още в началото заради гръмотевична буря и футболистите престояха в съблекалните повече от час.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

В титулярния състав на Барселона личаха имената на Роберт Левандовски, Марк-Андре тер Стеген, Иниго Мартинес, Андреас Кристенсен и Алехандро Балде, а останалите бяха младоци от Ла Масия. В същото време Карло Анчелоти пусна Тибо Куртоа на вратата. В средата на терена действаха Лука Модрич и Даниел Себайос, а в атака Браим Диас, Арда Гюлер и Ендрик. 

В началото на срещата Куртоа отрази удар на Пау Виктор, след което срещата беше прекъсната заради лошите атмосферни условия. Организаторите обявиха, че ако дъждът и гръмотевиците не спрат, то мачът няма да се доиграва и в друг ден. 

Час по-късно мачът беше подновен, а Арда Гюлер прати топката във вратата на Барселона, но голът беше отменен заради засада. Малко след това Тер Стеген се справи с опасен удар на Диас. Ендрик се губеше по терена и опита да затрудни противниковия страж със слаб удар. 

В 41-ата минута Левандовски свали топката за Пау Виктор и нападателят от няколко метра нямаше как да сбърка. Заради голямото забавяне беше взето решение почивката да е само пет минути. 

В 51-ата минута Куртоа спаси удар на Пау Виктор, но малко по-късно нямаше какво да стори, след като 22-годишният нападател засече центриране на Алекс Вайе за 2:0. 

Карло Анчелоти пусна в игра Винисиус, което даде импулс в играта на Реал. Тер Стеген спаси удар с глава на бразилеца. Малко след това негов пробив завърши с удар на Нико Пас, който беше блокиран от Микаил Файе. 

В 82-ата минута Пас беше оставен непокрит след центриране от корнер на Арда Гюлер и с глава оформи крайното 1:2.