Младият полузащитник на Барселона Педри беше извикан за първи път в мъжкия национален отбор на Испания. Той беше включен в групата от 24 човека на селекционера Луис Енрике за Световните квалификации с Гърция, Грузия и Косово, които предстоят в края на март.

18-годишният Педри, наричан доста често като наследник или дори двойник на Андрес Иниеста, до момента беше твърд титуляр в юношеските и младежките национални отбори на Испания. Но при новия старши треньор на мъжкия отбор на Барса Роналд Куман момчето стана основен играч и там.

"Педри е амбициозен играч, но представянето му на терена е спокойно и ясно'', мотивира решението си Луис Енрике. Той има перфектните качества да играе в средата на терена. Има отлични характеристики да играе както в защитна фаза, така и в атаката. Наблюдаваме го от доста време с хората от моя щаб. Смятам, че ще добави доста качество към отбора. Гледам напред и смятам, че има огромно бъдеще в националния отбор''.

Друг новобранец в Ла Фурия е 23-годишният вратар на английския Брайтън Роберт Санчес, който се представя добре във Висшата лига тази година след като миналия сезон изкара под наем в третодивизионния Рочдейл. Кепа Арисабалага, който е в Челси, е извън отбора.

Останалите младоци, които правят впечатление в списъка на Луис Енрике, са 21-годишният Педро Поро и 20-годишният Брайън Хил. Педро Поро е защитник на Спортинг (Лисабон), а Хил е нападател, който играе под наем от Севиля в Ейбар.

Ветеранът от Реал (Мадрид) Серхио Рамос, който се връща от контузия, също е в отбора. Жорди Алба от Барселона, също до момента непопадащ в плановете на треньора, този път е извикан.

Но самият специалист обяви, че нито един от въпросните футболисти, както и от опитните играчи, няма гарантирано място за Европейското първенство. Също така добави, че и неповиканите за квалификациите могат да попаднат в листа за Еврофиналите.

Испания играе с Гърция на 25-и март, с Грузия на 28-и и с Косово на 31-и, като срещата беше заплашена първоначално с бойкот от косоварите, но за момента няма нова информация по случая.