Отборът на Реал Мадрид успя да изтръгне важна победа с 1:0 при гостуване на Валядолид в пореден мач от 24-тия кръг в Ла Лига. Каземиро успя да даде аванс на своя тим в 65-та минута, за да зарадва Зинедин Зидан и компания, докато домакините на свой ред затрудниха Тибо Куртоа в няколко ситуации. 

15 снимки

Домакините започнаха срещата далеч по-уверено. До 8-ата минута те вече имаха три чисти положения, като само отличните намесите на Тибо Куртоа спасиха "лос бланкос" в този период. В рамките на няколко секунди в 7-ата минута той отрази последовалтелни удари на Фабиан Ореяна и Сайди Янко.

В 30-та минута Кике затрудни Куртоа, но той успя да се намеси, за да опази отново вратата си. Минута по-късно Мариано Диас видя как попадението му беше отменено заради засада. 

В началото на втората част с удари отдалеч се отчетоха Каземиро и Лукас Васкес, но и двамата не затрудниха особено Жорди Масип. В 54-та минута Фабиан Ореяна беше намерен на границата на наказателното поле и със силен шут принуди Куртоа да се намесва отново. 

Въпреки силното представяне на Валядолид, "белите" успяха да открият резултата. Тони Кроос намери с изящно центриране от свободен удар главата на Каземиро, който не сбърка, за да даде аванса на своя тим. 

Домакините не спираха да се опитват обаче и в 75-та минута Серхи Гуардиола имаше сериозни претенции за дузпа, след като Начо Фернандес действа невнимателно в собственото си наказателно поле. Реферът обаче не беше заинтересован. 

До края на срещата нов гол не падна и така мадридчани вече дишат във врата на Атлетико Мадрид, бидейки само на 3 точки зад своя градски съперник. Момчетата на Зидан са и с мач повече. 

Валядолид - Реал Мадрид 0:1

0:1 Каземиро (65)

Ето и съставите на двата тима: 

Валядолид: Масип, Перес, Фернандес, Гонсалес, Мартинес, Алкарас, Меса, Янко, Перес, Ореяна, Гуардиола;

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Варан, Фернандес, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Диас, Винисиус;