Лионел Меси завърши по гръмотевичен начин 2018-та година. Той вкара цели 6 гола и осъществи 3 асистенции в последните 3 двубоя на Барселона, с което помогна на тима да запази лидерската си позиция в Ла Лига.

От началото на кампанията Меси е във вихъра си. Аржентинецът има 15 гола в шампионата на Испания, 4 повече от съотборника си Луис Суарес (11) и нападателя на Жирона Кристиан Стуани (11), които заемат 2-ата позиция.

Меси също е и лидер при асистенциите в Ла Лига – 10 голови паса, с 4 повече от нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман (6).

Аржентинският гений води и в класацията за най-много осъществени успешни дрибли – цели 65. Ударите на Меси към вратите на съперниците също са най-много – 71.

Любопотното е, че Меси има и най-много удари в гредите – 7.

В края на есента на сезон 2018/2019 г. можем да кажем, че Меси е най-резултатният играч, най-добрият асистент, най-силният дрибльор, лидер при стрелците и играчът...с най-много нацелени греди в Ла Лига.

В началото на декември Меси остана на 5-то място в класацията на „Франс Футбол“ за "Златната топка", а победител бе Лука Модрич от Реал Мадрид.

След напускането на Кристиано Роналдо в посока Ювентус, Ла Лига еднолично се превърна в царство на Лионел Меси. Категорично и безспорно.