Капитанът на Барселона Лионел Меси ще размишлява върху предложението на клуба за нов договор докато е в Аржентина. Според канала „TV3“ „каталунците“ са подготвили за Меси предложение да остане на „Камп Ноу“ за период от 10 години.

На аржентинеца е бил предложен дългосрочен договор, като в първата двугодишна фаза нападателят ще бъде играч на Барселона, а след това посланик на клуба в САЩ, докато играе в МЛС. Третата и най-продължителна фаза е от пет години. Тогава той ще се завърне в Барселона като директор в клуба.

Самият Меси все още не е отговорил на офертата, защото иска да изчака да узнае плановете на президента Жоан Лапорта за следващия сезон. Според информацията, разговорите между вицепрезидента Рафа Юсте и бащата и агент на играча Хорхе Меси са се увеличили през последните няколко дни.

Няма съмнение, че възможността Серихо Агуеро да се присъедини към Барселона това лято може да бъде важен фактор за това Меси да стане на „Камп Ноу“. Както Лапорта, така и останалите играчи в клуба са оптимисти за подновяването на договора на Меси, въпреки че играчът ще трябва да приеме значително намаление на заплатата си през следващите години.

В момента Меси иска да се фокусира върху изявите си с националния отбор, който ще изиграе две квалификационни срещи през следващите дни за Световното първенство в Катар през 2022 година. Следващият месец пък стартира и Копа Америка.