Капитанът на Барселона Лионел Меси ще предяви съдебен иск заради изтичането на информация по отношение на договора му с „каталунците“. Преди няколко дни испанското издание „El Mundo“ публикува детайли от настоящия договор на аржентинеца, като беше разкрито, че той ще спечели над 555 милиона евро за периода на целия контракт, който изтича този юни.

Меси ще подаде жалба срещу петимата души, които смята, че са основните заподозрени в изкарването на поверителната информация.

Според „Esports Rac1“ ще бъдат предприети действия срещу Хосеп Мария Бартомеу (бившият президент на Барса), Карлес Тускетс (настоящ председател на Управителния комитет на клуба), Жорди Местре (бившият вицепрезидент), Оскар Грау (главен изпълнителен директор на клуба) и Рома Пунти (ръководител на правните служби в Барса).

Смята се, че това са петимата души, които единствено имат достъп до договора и само те биха могли да го предадат информацията на „El Mundo“. Вестникът също ще бъде съден както от Меси, така и от Барселона.