Играещата легенда на Барселона Лео Меси успокои феновете, че пенсионирането му още не се вижда на хоризонта. През лятото той ще навърши 32 години и все по-чест е въпросът е докога планира да остане на терена. 

Той беше провокиран по време на интервю с въпрос дали би останал активен футболист до 40-годишна възраст, по подобие на легендарния му сънардоник Ману Джинобили, който обаче беше баскетболист. Меси отговори с чувство за хумор. 

"На 40 може би вече няма да мога да ходя, така че по-вероятно не", сподели с усмивка аржентинецът и продължи: "Ще видим докога ще играя. Със сигурност ще остана сам със себе си, преди да взема това решение. Убеден съм, че сам ще усетя кога е дошло времето за този ход. Но ще направя всичко по силите си този ден да е възможно най-късно", сподели Меси. 

Аржентинецът играе на най-високо ниво още от невръстна тийнейджърска възраст и е записал почти 1000 официални мача в кариерата си. За радост на феновете обаче, той планира да продължи да практикува любимия си спорт и да ги радва с изявите си.