Звездата на Барселона Лионел Меси отбеляза своя най-силен старт в Ла Лига и подобри постижението си от сезон 2011/12. Аржентинският футболист има 9 гола след изиграването на първите пет кръга в Примера дивисион, което е с един гол повече в сравнение с 2011/12.

Статистиката показва, че за последно Меси се е разписвал 4 пъти в един мач през 2013 година.

Меси има два гола, хеттрик и покер, който е неговият четвърти за „блаугранас“ в Ла Лига. Валенсия, Еспаньол, Осасуна и Ейбар са отборите от испанския шампионат, на които Лионел Меси е успял да вкара четири гола в един мач. Той също така е успял да вкара четири гола на Арсенал в Шампионска лига. Най-силното му представяне е свързани с петте гола в мача срещу Байер Леверкузен отново в Шампионска лига.

Деветте гола на Меси не са рекорд за Ла Лига. Пруден за Атлетико Мадрид и Кампанял за Севиля имат по 10 гола след изиграването на първите пет кръга от първенството през сезон 1940/41. Паиньо за Депортиво Ла Коруня също вкарва 10 гола след изиграването на първите пет мача през сезон 1954/55.

Меси срещу Реал - 9:9

Лионел Меси има 43 хеттрика в своята кариера – 39 с екипа на Барселона и 4 с Аржентина. 29 от тези за каталунците са отбелязани в Ла Лига.

Лионел Меси вече е отбелязал 302 гола на „Камп Ноу“.