Неделният ден в 12-ия кръг на Ла Лига ще насочи погледите ни с двубоите на Барселона, Реал Мадрид и Севиля. 

Лионел Меси отново е здрав след счупването на своята ръка, Сантиаго Солари сякаш намери точната рецепта за успехите на "Белия балет", а битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, изглежда по-неконвенционална отвсякога.

Ето какво ни предлага неделният ден в Ла Лига:

Депортиво Алавес - Уеска

Депортиво Алавес бе свален на земята в последния кръг след загуба от Ейбар като гост (1:2). Това свали тима до 5-ата позиция в таблицата. Сега обаче баските ще могат да се върнат на пътя на победите, приемайки аутсайдера в шампионата Уеска.

Новаците продължават да изпитват трудности при адаптацията към живота в Ла Лига, записвайки 4 загуби и 2 равенства в последните 6 мача.

Аут за домакините са Мубарак Уакасо, Родриго Ели и Томас Пина, които са контузени. Наказан поради червен картон е Рубен Дуарте, като под въпрос са Фернандо Пачеко и Адриан Марин. В схеме 4-4-2 нападението ще водят Калери  Собрино.

За Уеска отсъстващи са Луизиньо, Гонзало Мелеро и Есекиел Авиля. Франсиско ще продължи да залага на на петима в защита, като изнесен в нападение ще бъде Куко Ернандес, в отсъствието на Гонзало Мелеро.

Срещата между Алавес и Уеска е в неделя, 11 ноември, в 13:00 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 2.

Барселона – Бетис

Барселона продължава похода си 26-ата титла в Испания. След счупването на ръката си в средата на октомври (в мач срещу Севиля, 4:2), Лионел Меси се завръща в групата на тима и ще може да влезе в игра. Каталунците приемат Бетис след равенство (1:1) през седмицата срещу Интер в Шампионската лига, което осигури мястото на тима в елиминационната фаза на надпреварата.

Бетис, от своя страна, няма успех в шампионата от края на септември (1:0 над Леганес) - серия от четири срещи (три загуби и едно равенство). Те обаче се справят далеч по-добре в Лига Европа,

Аут за домакините са Томас Вермаален, Самуел Юмтити и Фелипе Коутиньо. Очаква се Лионел Меси отново да остане на резервната скамейка и да влезе в игра в хора на срещата. Предполага се, че реконструираното нападение на тима ще бъде съставено от Луис Суарес, Денис Суарес и Рафиня Алкантара. Усман Дембеле не попадна в групата на тима

За Бетис аут е Хави Гарсия, докато под въпрос е Франсис, след контузията си в коляното. Така Антонио Бараган ще бъде отдясно на полузащитата, докато останалите са Гуардадо Карвальо и Фирпо. В схема 3-4-3 Каналес, Морон и Ло Селсо ще опитат да спрат падението на севилци в Ла Лига с изненадващ успех над кандидата за титлата.

Срещата между Барселона и Бетис е в неделя, 11 ноември, в 17:15 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 2.

Севиля – Еспаньол

Много любопитен сблъсък между 3-ия и 4-ия в Ла Лига, който ще решава съдбата на местата, пращащи в Шампионската лига. Севиля позагуби инерция след загубата от Барса (4:2), завършвайки наравно и с Реал Сосиедад (0:0). Еспаньол пък продължава да изумява при новия наставник Руби, регистрирайки четири победи в последния си шест двубоя. При успех днес двата тима могат да изместят втория Атлетико Мадрид.

Аут за домакините от „Санчес Писхуан“ е Сиомн Кайер, докато Андре Силва, Габриел Меркадо и Висим Бен Ядер се оплакаха от различни травми през седмицата, но едва ли дуото в нападение – Бен Ядер и Силва, ще пропусне възможнсотта да върне тима на пътя на победите.

Ако това обаче не се случи е вероятно отново Куинси Промис и Луис Муриел да продължат да водят атаката на отбора на Пабло Мачин. Не се очакват много промени, но е възможно и Максим Гоналон да се завърне на терена.

Единствените травмирани за Еспаньол са Ернан Перес и Налдо. Пабло Пиати и Лео Баптистао ще се борят за позиция на дясното крило. Бранителят Марио Ермосо ще опита да продължи доброто си представяне, след като получи повиквателна за националния отбор на Испания.

В схема 4-3-3 Дардер, Рока и Гранеро ще оперират зад Пиати, Иглесиас и Гарсия.

Срещата между Севиля и Еспаньол в неделя, 11 ноември, в 19:30 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 2.

Селта - Реал Мадрид

Реал Мадрид сякаш започва да обръща ситуацията в своя полза, след тежките последни месеци при Жулен Лопетеги. С временния вариант Сантиаго Солари „белите“ са записали три победи – в три различни турнира (голова разлика 11:0), и вече се върнаха на пътя на успеха в Ла Лига, след пет поредни мача без такъв. В миналия кръг бе сломена най-вече психологическата бариера – при победата над Валядолид (2:0), което ще влее нова енергия в тима на „белите“.

Реал отново е в Топ 6 на подреждането и е близо до претендентите за титлата.

Сега отборът гостува на на негостоприемния „Балаидос“, но Селта не изглежда това страшилище от предишните сезони. Галисийци имат едва един успех – над Ейбар с 4:0, в последните си шест мача, което ги свали до средата на втората половина.

Аут за домакините в днешния двубой са Матиас Йенсен, Станислав Лоботка и Емре Море. В схема 4-4-2 се очаква в халфовата линия да действат Мендес, Белтран, Йокуслу и Хюлсагер. Нападението ще бъде водено от от търсещите най-добрата си форма Макси Гомес и Йаго Аспас.

За Реал отсъстващи продължават да са Мариано Диас, Хесус Вайехо, Рафаел Варан и Марсело. Очаква се Дани Карвахал да може да вземе участие в срещата след едномесечната си контузия. Серхио Регулион ще продължи да действа в зоната на левия бек на мястото на Марсело.

В халфовата линия Модрич, Касемиро и Кроос ще бъдат зад Бейл, Бензема и Асенсио.

Срещата между Селта и Реал Мадрид в неделя, 11 ноември, в 21:15 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 2.