Звездата на Барселона Лионел Меси определено не беше най-доволният човек на света след равенството 1:1 срещу Валенсия в неделя вечер. Дербито между първия и втория в класирането на Ла Лига можеше да завърши по друг начин, ако реферът Игнасио Иглесиас не бе подминал чист гол на аржентинеца.

Барселона остана непобеден, не зачетоха метър гол на Меси

В 30-ата минута на срещата „десетката” на Барса бе оставен необезпокояван да шутира от дъгата и макар да го стори право във вратаря Норберто Нето, бразилецът комично пропусна кълбото между краката си. То тупна на поне метър зад голлинията, преди Нето да го избие надалеч, ала нито главния съдия, нито помощниците му отчетоха този факт.

Жорди Алба озадачен от негативното посрещане на "Местая"

Меси побесня на мига, щом разбра, че попадението няма да бъде зачетено. Тъй като мачът беше доста напечен, Бълхата предпочете да се концентрира върху него, но след края поиска да си поговори специално със съдийската бригада. За да демонстрира на Иглесиас и неговите колеги какво са пропуснали, Меси направи съвсем красноречив жест с ръце, за да покаже точно с колко топката е била за голлинията на „прилепите”.