Мениджърът Жорже Мендеш е провел 45-минутна среща с президента на Атлетико Мадрид - Мигел Анхел Хил Марин в опит двете страни да постигнат компромисен вариант за напускането на Жоао Феликс, съобщава “Револво”.

Офанзивният футболист на “дюшекчиите” е в обтегнати отношения с наставника на тима Диего Симеоне и иска на всяка цена да отиде в друг отбор, което е и причината за решаващата среща. 

Интерес към него не липсва, а фаворити за привличането му са Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед. Всеки един от трите клуба обаче бе “спрян” от сериозните финансови изисквания, които поставиха шефовете на мадридчани.

Шефовете на Атлетико искат около 13 милиона паунда за наем до края на сезона и още над 5 милиона за заплатата на играча в следващата половин година. Тази сума се вижда твърде много на тимовете, които проявяват интерес, за да вземат играч само до края на май. Все още не е ясно дали разговорите между двете страни са довели до развитие на ситуацията и евентуално намаляване на изискванията за осъществяване на сделка.