Отборите на Атлетик Билбао и Барселона не успяха да се победят в един от най-интересните мачове от втория кргъг на Ла Лига, завършвайки при резултат1:1 на “Сан Мамес”. Иниго Мартинес откри резултата за "баските" в 50-та минута. Мемфис Депай успя да изравни за състава на Роналд Куман в 75-та минута, което се оказа достатъчно само за точка. 

20 снимки

Още в първата минута Уилямс пробва удар от малък ъгъл, който беше блокиран от противников играч за корнер. В 6-ата Брейтуейт получи топката пред вратата, но неговият изстрел мина над нея.

В 10-ата Уилямс успя да се пребори с Гарсия и отправи шут, който беше избит от Нето в корнер. Минута по-късно удар на Сансет разтресе гредата на вратата на гостите.

В 19-ата минута грешка на Нето позволи на Уилямс отново да стреля, но Де Йонг се хвърли на пътя на топката и успя да я избие. В 24-ата Алба успя да предотвари изстрел на Алекс Беренгер от опасна позиция. В 27-ата удар на Унай Венседор мина покрай вратата. В 31-ата Пике беше заменен от Роналд Араухо заради контузия.

Минута по-късно опит за пас на Беренгер стигна до Уилямс, чийто удар с глава прелетя над вратата. В 40-ата нападателят опита далечен шут, който не затрудни Нето. В добавеното време на първата част Араухо се разписа със задна ножица, но беше отсъден фал в атака на Брейтуейт срещу Микел Баленсиага.

В 53-ата Дест опита шут по земя, който беше уловен от Агиресабала. В 63-ата Сансет нанесе силен удар, който бше отразен от Нето.

Двубоят вървеше към поражение за каталунците, но в 75-та минута нещата се промениха коренно. Първо Френк Де Йонг нацели греда с мощен удар, а секунди по-късно Мемфис Депай изравни след отличен пас на Серхи Роберто. 

До края на мача Барса успя да упражни териториален натиск, но освен до 1-2 полу-положения така и не успя да стигне до нещо сериозни, за да може точките между отборите да бъдат поделени. Буквално в последните секунди на мача Ерик Гарсия си изкара червен картон, оставяйки "блаугранас" с 10. 

Атлетик Билбао - Барселона 1:1

1:0 - Иниго Мартинес (50)

1:1 - Мемфис Депай (75)

Ето и съставите на двата тима:

Атлетик Билбао: Агиресабала, Лекуе, Вивиан, Мартинес, Баленсиага, Беренгер, Д. Гарсия, Венседор, Муниаин, Уилямс, Сансет

Барселона: Нето, Дест, Пике, Гарсия, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Брейтуейт, Депай, Гризман