Барселона чака дълго, докато успее да си осигури услугите на Мемфис Депай и в крайна сметка търпението на клуба се увенча с успех, след като договорът на нидерландеца с Олимпик Лион изтече.

Самият стрелец твърди, че стилът на игра на "лос кулес" е идеален за него и иска да допринесе на отбора с голове и асистенции. Бившето крило на Манчестър Юнайтед изтъкна влиянието на наставника Роналд Куман, който е помогнал на Депай, когато той е бил травмиран.

"Много съм развълнуван да отида в този клуб, на този стадион. Всичко това е прекрасно. Надявам се да спечеля много трофеи, поради което се преместих в този страхотен клуб с много богата история. Току-що се върнах от почивка и трябва да се съсредоточа върху работата. Искам да започна сезона успешно, ще се опитам да се адаптирам възможно най-скоро", обеща Мемфис.

"Харесва ми атакуващият футбол, обичам да създавам шансове, да давам асистенции и да вкарвам голове. Стилът на Барса е идеален за мен, доволен съм", признава той.

"Имам страхотни отношения с Куман, той ми даде увереност и ми помогна, когато бях травмиран. Той настоя за трансфера ми тук в най-добрия клуб в света. Радвам се, че той е тук и съм готов да се боря за него", допълва Депай.