Прочутият футболен агент Жорже Мендеш вярва, че полузащитникът на Уулвърхемптън Рибен Невес може да се окаже идеалното решение на проблемите на Реал Мадрид в средата на терена. 

"Белия балет" страда от липса на качествени алтернативи за Каземиро в ролята на дефанзивен халф, докато Тони Кроос и Лука Модрич започват да застаряват. Мендеш вижда това като отлична възможност да пласира един от своите клиенти на "Сантиаго Бернабеу". 

Невес е абсолютно твърд титуляр в селекцията на Нуно Еспирито Санто при "вълците" и е виждан като играч с потенциал за още по-голям клуб. 22-годишният португалец би струвал на Реал около 50 милиона евро. Тази сума обаче може да намалее, ако "кралете" предложат и свой ненужен футболист на английския клуб. 

Другите опции пред ръководството на испанския гранд за тази позиция са халфа на Борусия Дортмунд Юлиан Вайгел и този на Наполи - Фабиан Руис. И двамата обаче няма да са налични за трансфер през зимата, докато Мендеш вярва, че сделка за Невес може да бъде осъществена още през януари.