Аржентинският треньор Марсело Биелса потвърди в понеделник, че ще бъде следващият треньор на Атлетик Билбао, при положение, че Иняки Аречабалета спечели президентските избори в клуба, които ще се състоят в петък.

"Треньорът, който представи кандидатурата си за следващия сезон е аржентинецът Марсело Биелса", обяви Аречабалета на пресконференция.  Освен него кандидати за поста са още Рикардо Баркала и Хон Уриарте, които искат да наследят Айтор Елисеги на поста.

"Мисля да дам положителен отговор", казва самият Биелса във видео обръщение на пресконференцията, като предложението за Атлетик му е било направено още през месец март.

66-годишният треньор вече е бил начело на Атлетик Билбао в периода 2011-2013 и е обявил, че му трябва време, за да вземе решение, защото "това е много голяма отговорност да водя отбор като Атлетик и особено за мен, който вече е бил там".

Аржентинецът, който бе уволнен от английския Лийдс през февруари, може да замени на поста испанеца Марселино, който поиска да напусне отбора след края на сезона.