Мариано Диас бе представен като нов играч на Реал Мадрид. Той пристигна от Лион чрез клауза, която имаше в договора по сделката между „хлапетата“ и „белия балет“ през миналото лято. 

„Много съм нервен и емоционален в момента. Днес е много специален ден за мен. Връщам се у дома и само мога да кажа „Благодаря“. Благодаря на клуба, на треньора и на президента Флорентино Перес за това, че ми дадоха възможността отново да облека тази велика фланелка. Да бъде част от този велик клуб. Благодаря, президенте“, започна Мариано. 

„Благодаря също на моето семейство, на моите агенти, на всички хора, които ми помагаха във всеки момент и направиха възможно присъствието ми тук“, добави той. „Развълнувансъм, че отново ще бъда в тази съблекалня с тези големи играчи и страхотни колеги. И само мога да кажа, че ще оставя цялото си сърце на терена, за да могат феновете да се чувстват горди, за да продължим да правим история. Благодаря и Само Мадрид“, каза още той.  

Мариано бе продаден през юли 2017-а година, след като не успя да се утвърди в състава на треньора Зинедин Зидан. Нападателят направи силен сезон с екипа на Лион, вкарвайки 21 гола.