Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона сподели мнение, че сънародникът му и звезда на Барселона – Лионел Меси – не превъзхожда големия си конкурент от Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Марадона добави в интервюто си пред Marca, че харесва в еднаква степен и двамата футболисти.

„Не мога да кажа, че Меси превъзхожда с нещо Роналдо. Както и обратното. На мен ми харесват и двамата. Бих ги взел в моя отбор, защото притежават страхотни качества“, започна Марадона.

„Лео и Кристиано изпъкват на фона на останалите. Роналдо ми харесва, защото винаги е в лидерска позиция. За Меси съм го казвал много пъти и пак ще повторя – не е нужно да вдигне трофея от Мондиал, за да бъде считан за феномен. Стига с това“, добави Марадона.

Марадона коментира и бившия наставник на Барселона и настоящ мениджър на Манчестър Сити: „Гуардиола е феноменално момче. Много ми е симпатичен. Но няма как да ме накарат да повярвам, че той е създал тики-така. Този стил си е творение на Йохан Кройф. Той беше пионерът“.

Припомняме, че Марадона бе една от футболните легенди, която се включи в благотворителния мач на „Олимпико“ в Рим. Инициативата бе на Папа Франциск, а част от събраните средства ще бъдат дарени на жертвите от земетресението в централната част на Италия през август тази година.