Бившият наставник на Реал Мадрид и Манчестър Сити Мануел Пелегрини е на път да поеме Бетис от следващия сезон, съобщава испанския вестник El Pais.

Според информацията на изданието, 66-годишният чилиец се е съгласил да подпише двугодишен контракт с опция за допълнителен сезон с "андалусийците", които се разделиха миналия месец с Руби. Един от най-подкрепяните испански клубове с над 50 000 притежатели на абонаментни карти, Бетис в момента заема 14-а позиция в Ла Лига, на девет точки над зоната на изпадащите. Според друг испански вестник Marca, клубът има желание да изчака, докато не си е осигурил математически оставането във висшия ешелон на Испания, преди да обяви назначаването на Пелегрини.

Чилийският специалист спечели Висшата лига със Сити през 2014, както и две Купи на Лигата и два успешни периода в Ла Лига с Виляреал. Той изведе „жълтата подводница“ до полуфиналите в Шампионска лига през 2006. Освен това Пелегрини изведе Малага до най-престижния европейски клубен турнир за първи път в тяхната история през 2012 и до последните осем на надпреварата през следващия сезон, губейки от финалиста в надпреварата Борусия Дортмунд.

Пелегрини постигна клубен рекорд от 96 точки начело на Реал Мадрид през сезон 2009-10, но не успя да спечели титлата и бе уволнен и заменен от Жозе Моуриньо. Освен това под негово ръководство Кралският клуб отпадна и на осминафиналите в Шампионска лига от Олимпик Лион. За последно южноамериканецът води Уест Хем във Висшата лига, който го уволни миналия декември заради слаби резултати.