Манчестър Юнайтед и Ливърпул са сред отборите, които имат интерес към това да назначан треньора на Брайтън Роберто Де Дзерби за свой следващ мениджър, твърди Daily Mail. Бъдещето на Ерик тен Хаг на „Олд Трафорд“ остава несигурно, докато Юрген Клоп ще напусне мърсисайдци през лятото, което може да означава, че и двата клуба може да се нуждаят от нов човек за поста.

„Танцувайки около техническата зона с красивите си черни пуловери, бодлива коса и безупречно поддържана брада, Де Дзерби омагьоса Висшата лига, откакто пристигна в Англия през септември 2022-а година“, пише изданието.

Смята се, че Де Зерби има почитатели както в Юнайтед и Ливърпул, така и в чужбина. Неговият стил би бил идеален за Барселона и затова в Испания пишат, че именно той е избраният от президента Жоан Лапорта и от спортния директор Деко за нов треньор на каталунците. Италианският специалист ще трябва да смени Шави Ернандес начело на каталунците, допълва английското издание.

Агентите на италианеца – Едмундо Кабчи и Едоардо Чнайр, вече дори са се срещнали с Деко, а срещата им продължила повече от два часа. Основната пречка за завършване на операцията е освобождаващата клауза, която е записана в договора на Де Дзерби с Брайтън. Тя възлиза на около 10 милиона евро. От Барселона настояват за малко търпение от страна на италианския специалист, за да бъде постигнато споразумение между двете страни. Италианецът трябва да поеме щафетата в Барселона от 1 юли 2024-а година.

Де Дзерби показа, че не се страхува да залага на млади футболисти. Всички тези фактори му отварят вратите към Барселона при положение, че бъде постигнато споразумение да напусне английския клуб. Не трябва да се забравя, че Де Дзерби има договор с Брайтън до 2026-а година, така че преговорите се очаква да бъдат тежки и сложни.