Бразилският футболист Малком Оливейра, който през миналото лято се бе договорил с Рома, но в последния момент предпочете офертата на Барселона и премина на „Камп Ноу“, сега се е предложил на „джалоросите“, твърди „Il Corriere dello Sport“.

През изминалия летен трансферен прозорец Бордо се бе договорил с Рома за трансферната сума на футболиста, който трябваше да премине на „Олимпико“ за сумата от 36,5 милиона евро. Барселона в последния момент контрира с оферта от 41 милиона евро и привлече бразилеца.

От началото на сезона Малком получава изключително малко игрово време от Ернесто Валверде и не може да се наложи в състава му.

Това е причината, заради която бразилецът иска да напусне Барселона и се е предложил на Рома.

Още на първата си пресконференция след трансфера на Малком, Валверде обяви, че сделката е стратегическа и бразилецът не идва на „Камп Ноу“ по негово желание.

Изглежда малко вероятно спортният директор на Рома Мончи да направи нов опит за привличането на Малко, след като бившият шеф на Севиля претърпя много болезнено фиаското с трансфера му от Бордо.

Агентът на Малком вече работи по намирането му на нов отбор.

Сериозен интерес към играча има от страна на английските Тотнъм и Арсенал, както и от Интер.

Вече се появиха информации, че Малком е разговарял с Валверде и му е съобщил за желанието си да напусне Барселона през зимния трансферен прозорец.

Каталунците се смята, че ще се съгласят да продадат играча при оферта на стойност 50 милиона евро.