Атлетико Мадрид приема градския съперник и нов шампион на Испания Реал Мадрид на своя „Уанда Метрополитано“. Сблъсъкът от столицата на иберийската страна ще може да наблюдавате пряко по MAX Sport 4 от 22:00 часа днес.

Двубоят е с особено значение за „дюшекчиите“ не само заради заряда и факта, че това е дерби с големия градски съперник. Момчетата на Диего Симеоне все още далеч не са си гарантирали участие в Шампионската лига догодина, въпреки загубата на Бетис от Барселона. Мадридчани се намират на четвърта позиция с 61 точки, докато „зелено-белите“ са с три пункта по-малко и мач аванс.

Чоло няма да може да разчита на наказания Марио Ермосо, а травми лекуват Рейнилдо Мандава, Жоао Феликс и Тома Лемар.

За разлика от Атлетико „лос меренгес“ влизат напълно спокойни в срещата. Реал спечели 35-ата си титла в Ла Лига преди седмица, а пък само преди дни постигна знаменит обрат над Манчестър Сити на полуфиналите в Шампионска лига. Именно финалът в най-комесиалния европейски клубен турнир е единственият мач с по-висок залог за „кралете“ до края на сезона.

Очаква се срещу „лос рохибланкос“ Карло Анчелоти да заложи на доста футболисти, които по-рядко получават шанс за изява. На пресконференцията си преди двубоя италианският специалист поясни, че под рамката на врата ще застане Лунин, а не Куртоа. Лукас Васкес, Хесус Вайехо и Дани Себайос са само част от имената, които се очаква да стартират в титулярните 11.