Срещата между тимовете на Виляреал и Атлетико Мадрид от 16-ия кръг на Ла Лига ще се изиграе в американския град Маями, твърди “Ел Конфиденсиал”. Решението срещата на 8 декември да се проведе на “Хард Рок Стейдиъм” вместо на “Естадио де ла Серамика” е било съгласувано и с двата клуба, които са в близки отношения с президента на испанската лига Хавиер Тебас.

“Надявам се този път да се получи. Проучваме възможността дали двубоят между Виляреал и Атлетико може да се проведе в Маями. Както Атлетико, така и ние имаме желание да играем в Маями, но аз лично се надявам, че може да се постигне споразумение, което да удовлетворява всички страни”, заяви президентът на Виляреал Фернандо Роиг.

От Атлетико пък са заявили пред испанския „AS“, че предложението на Ла Лига им се струва приемливо, тъй като отговаряло на клубната стратегия да се популяризира отбора в международен план. Също така смятат, че по този начин ще се подсили имиджа на Ла Лига в чужбина.

Както е известно, миналия сезон от Ла Лига бяха планирали Жирона - Барселона да се изиграе в Маями, но след много дискусии предложението отпадна, тъй като от Испанската футболна федерация се обявиха категорично против него.