Новото попълнение на Барселона Лука Дин заяви, че стилът на игра на отбора е перфектен за него.

„Стилът ми на игра кореспондира с този на Барселона. Харесва ми, че ще играя в отбор, който залага на атаката и се стреми бързо да отнема топката, след като я загуби. Този стил ми подхожда перфектно“, коментира Дин при официалното си представяне.

„Моят стил на игра е много офанзивен. Много ми харесва да атакувам. Аз съм един модерен бек, който се справя със задачите си и в дефанзивен план. Имам какво да подобрявам в този аспект“, добави французинът.

„Вярвам, че Барселона е най-точният отбор, в който мога да прогресирам. Във всеки един силен отбор има класни футболисти. Сигурен съм, че в Барселона ще ми бъде много по-трудно, отколкото в Рома. Аз съм млад и вярвам, че мога да вдигам нивото си на представяне. Ще тренирам усилено и ще се стремя да демонстрирам най-доброто, на което съм способен.“

„Разговарях с Жереми Матийо, когато разбрах за интереса от страна на Барселона към мен. След това говорих със Самуел Умтити и едва накрая с Роберт Фернандес. Трудно е да откажеш на Барселона“, каза още Лука Дин.