Лука Дин заяви, че неговата амбиция е да остане в Барселона и през следващия сезон и поне да изпълния своя договор с каталунците.

Настоящият контракт на френския футболист с „блаугранас“ е до лятото на 2019 година.

През последните седмици има много спекулации относно бъдещето на 24-годишния футболист. Смята се, че каталунците ще се опитат да го продадат през летния трансферен прозорец, за да може да се даде възможност на юношите Марк Кукурея и Хуан Миранда да пробият в първия състав на Ернесто Валверде. Двамата са едни от най-обещаващите таланти от Ла Масия.

„Аз играя за най-големия отбор в света. Всичко в моя живот се развива повече от добре. Получавам възможност да играя и за националния отбор на Франция. Надявам се, че ще попадна в окончателния състав на Дидие Дешан за Мондиала във Франция. Няма какво повече да искам“, коментира Дин в интервю за вестник „Le Parisien“.

„Аз и моето семейство сме много щастливи“, добави французинът.

„За мен е невероятна възможно да играя за най-големия отбор в света. Тренирам и играя с най-големите футболисти на планетата. Моето игрово време може и да е ограничено, но всичко зависи от моята работа“, продължи той.

„За момента всичко се развива много добре. Имам щастието да играя във всички надпревари. Вярвам, че ще успеем да спечелим много трофеи вк рая на сезона. Това е най-важното за отбор като Барселона. Това е отборът на моите мечти, които станаха реалност. За мен е огромна чест да нося тази фланелка“, каза още Лука Дин.