Футболистът на Барселона Луис Суарес е укривал част от доходите си в панамска офшорка през периода от 2006 до 2014 година преди да премине на „Камп Ноу“. През този период от време той е укривал доходите от имиджовите си права в офшорната панамска фирма „Meltockets Investments SA“.

Странното обаче, че той е прекратил практиката точно след трансфера на стадион "Ноу Камп", когато е подписал с каталунска фирма заради испанските закони.

Когато става футболист на каталунците, Суарес създава нова компания „Crantoace XXI SL“, която е със седалище в Барселона.

„Когато Луис дойде в Испания, създаде фирма, която да спазва законите на данъчното законодателство на страната. Той направи тази фирма с препоръката на Министерството на финансите и се допита до него как да процедира“, коментира агентът на уругвайския футболист – Пере Гуардиола.

„Доколкото съм запознат отношенията на Суарес с компанията „Meltockets Investments SA“ са, откакто той е навършил 19 години. След това, когато станах негов агент получих информация, че компанията изплаща годишна такса на Суарес за неговите имиджови права“, каза още Пере Гуардиола.