Луис Суарес е с ключова роля за победата на Барселона с 3:2 при визитата на Райо Валекано от 11-ия кръг на Ла Лига. Уругваецът отбеляза две от попаденията за каталунците в срещата.

„Мисля, че след като поведохме в резултата, се отпуснахме малко. Те имаха 10 добри минути и успяха да ни изравнят резултата. През второто полувреме се опитахме да възстановим предимството си, но за сметка на това получихме гол в нашата врата. Играта стана много трудна и сложна, но за наше щастие успяхме да обърнем и да стигнем до победата“, коментира Суарес.

„Може би имаше подценяване от наша страна. Сами сме си виновни за случилото се, но не трябва да отнемем заслугите на съперника. Те имат нужда от точки. Най-важното е, че ние демонстрирахме, че знаем как да обърнем развоя на мача и да спечелим трите точки, които са много важни“, добави нападателят.

„Разбирам, че Валверде може да е ядосан, въпреки победата. Ние сме лидери и трябва да бъдем самокритични. Малките детайли могат да обърнат един мач и да загубим“, продължи уругваецът.

„Аз винаги се стремя да помагам на отбора. На терена правя всичко, което е по силите ми, за да спечелим. Победата е много важна за нас, знаейки, че Атлетико Мадрид допусна грешка“, каза още Луис Суарес.