Нападателят на Барселона Луис Суарес коментира интереса на каталунския клуб към нападателите  Неймар и Лаутаро Мартинес пред Мундо Депортиво.
 
„В този момент е много трудно да се говори за трансфери, имайки предвид ситуацията по целия свят. Кой може да дойде и кой да си тръгне - едва ли някой ще се наеме да каже. 
Но въпреки че всичко е доста сложно, няма съмнение, че Неймар и Лаутаро Мартинес са изключителни играчи.
 
Всички познават Неймар, знаем колко беше ценен за нашата съблекалня. Сигурен съм, че той може да даде още много на Барселона, а и трябва да е сигурен, че ще бъде топло посрещнат, защото хората тук го обичат.
 
Що се отнася до Лаутаро, трябва да кажа, че той направи невероятен прогрес в Италия. Това е "деветката" с невероятно движение по терена и това подсказва, че той е страхотен нападател.
Щастлив съм, че клубът иска да привлече такива играчи. Ако дойдат, в отбора ще има здравословна конкуренция, която ще ни донесе повече успехи", заяви Суарес.
 
Уругваецът призна, че няма развитие по удължаването на договора му с Барселона.
 
"Няма нищо ново. А и това е най-малкото, което ме вълнува в момента. В ситуацията, която светът преживява днес, трябва да мислим как да се справим с коронавируса и как да преживяваме. Сега имам договор с Барселона, който изпълнявам. Със сигурност ще дойде и времето, в което ще седнем да говорим с клуба, защото отношенията ни винаги са били добри", обясни Луис Суарес.