Нападателят на Барселона Луис Суарес даде интервю за „BeIN Sports Arabia“, в което говори за възможността за завръщане на Неймер на „Камп Ноу“, за Лионел Меси и адаптацията на Антоан Гризман след трансфера си от Атлетико Мадрид.

Неймар: „Неговото завръщане зависи от клуба и от самия него. Като негов приятел с радост ще искам да го видя щастлив и да играе, където той се чувства най-добре“.

Антоан Гризман: „Той се чувства добре тук. Посрещнахме го по най-добрия начин в съблекалнята и той показа, че е дошъл да ни помогне да печелим титли, това, което всички искаме“.

Лионел Меси: Като приятел и съотборник се радвам за него, че спечели Златната топка. Горд съм от него. Неговите коментари за отказване са недоразумение. Когато някой спечели Златната топка е щастлив, но и нервен. Лео е човешко същество и става нервен като всички нас. Той искаше да каже, че може да се откаже след няколко години. Беше недоразумение, но съм сигурен, че Лео Меси ще продължи с нас още дълго време“.

Уругваецът говори и за евентуален негов заместник в тима на „каталунците“.      

„Ако закупят нов играч, за да ми даде допълнителна конкуренция, това ще бъде същото напрежение, като да играеш на всеки три дни. Трябва да мислим и за бъдещето на клуба. Като привърженик на тима и като някой, който е благодарен за начина, по който се отнесоха с мен, да мислим за бъдещето е най-доброто нещо, което да направим. Трябва да се вземе млад нападател, който е готов за номер 9 в Барселона, когато вече не съм тук“, сподели Суарес.