Луис Суарес е близо до постигането на 500 гола в своята кариера, а вече е най-добрият уругвайски голмайстор, след като подобри рекорда на Диего Форлан. От пристигането си в Барселона през 2014 година Суарес се превърна в един от най-големите голмайстори в клубната история.

„След мача срещу Виляреал първият, който ми писа бе именно Форлан. Това говори много за него. Аз научих много от него“, коментира Суарес в интервю за „Gol de Sport 890“.

„Имам много малко време, за да се наслаждавам на постиженията. На всеки три дни имаме много важни мачове и изискванията са огромни. Побеждаваме Реал Мадрид за първенство и трябва да се фокусираш върху следващия мач срещу същия съперник за купата. Нямаме време да се наслаждаваме на постигнатите успехи или да гледаме статистиката“, добави нападателят.

„Боли ме, когато хората категоризират Лео. Когато казват, че само неговите приятели играят в националния отбор на Аржентина. Боли ме, когато казват, че той е този, който определя националния селекционер на Аржентина. Меси никога не е коментирал кой трявба да е треньор на Барселона или на Аржентина“, продължи уругвайският футболист.

„Когато пораснеш, се учиш от обстоятелствата. Когато бях в Ливърпул или Аякс, върху мен имаше натиск да вкарвам гол или два, защото се борех за голмайсторския приз. През последните години научих, че това не е правилният начин да се гледа на нещата. Губиш концентрация по този начин“, каза още Луис Суарес.