Нападателят на Барселона Луис Суарес играе без прекъсване през 2019 година. Уругвайският футболист получи няколко принудителни почивки в края на 2018 година заради травмата в своето дясно коляно. През новата година нападателят е максимално експлоатиран от старши треньора Ернесто Валверде.

32-годишният футболист е взел участие в 10 от 11 мача на Барселона през 2019 година. Периодът на тези двубои е 36 дни от 6 януари срещу Хетафе до 10 февруари срещу Атлетик Билбао.

Единствената среща, в която Суарес не взе участие и почива бе гостуването на Леванте в първия осминафинал за Купата на Краля. Оттогава уругваецът не знае какво е почивка.

В седем от тези девет мача той е записал пълни 90 минути. В два влезе в игра от резервната скамейка – реванша срещу Леванте и първият четвъртфинал срещу Севиля на „Рамон Санчес Писхуан“.

В седемте мача в Ла Лига Суарес е записал пълни 90 минути. Последният гол на Суарес бе срещу Леганес при успеха с 3:1. След това той не успя да се разпише в мачовете срещу Жирона, Валенсия и Атлетик Билбао.

През откомври Суарес не игра за националния отбор на Уругвай, тъй като се подложи на специално лечение заради дясното коляно. Той се завърна в игра с хеттрик в Ел Класико при разгромната победа с 5:1 срещу Реал Мадрид. През ноември Суарес отново не игра за националния отбор на своята страна, а взе участие в дербито срещу Атлетико Мадрид, което завърши 1:1 на „Уанда Метрополитано“. След това нападателят се нуждаеше от още две седмици възстановяване. Той се появи обратно в игра за дербито на Каталуня срещу Еспаньол, като вкара и гол. След коледните празници се разписа при успеха срещу Хетафе. Не пътува за гостуването на Леванте за Купата на Краля, а след това вкара два гола срещу Ейбар. Оттогава играе без прекъсване.

Прави впечатление, че играта на Суарес се подобрява, когато той има повече време за почивка между мачовете.