Атлетико Мадрид победи Барселона с резултат 2:0 в дербито от поредния кръг на Примера дивисион. Тома Лемар откри за домакините в 23-ата минута на срещата, а в заключителните минути на първото полувреме Луис Суарес удвои.

С тази победа "дюшекчиите" се изравниха на върха с Реал Мадрид, събирайки актив от 17 точки, докато Барселона е десети с пет по-малко. 

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Резултатът в мача бе открит след прекрасна атака на домакините в 23-ата минута на срещата. Феликс получи почти на тъчлинията в центъра на терена, смени посоката между двама играчи на Барселона и намери свободния Луис Суарес. Уругваецът веднага комбинира с Тома Лемар, извеждайки го зад отбраната на гостите. Лемар пое отляво и с мощен удар разстреля вратаря на Барса.

Гостите отговориха с красиво изпълнение на Филипе Коутиньо. След центриране в наказателното поле на мадридчани, топката не бе изчистена добре и попадна на крака на Коутиньо, който от границата на наказателното поле стреля от въздуха, но покрай десния страничен стълб.

Следващата атака бе на сметката на домакините, които бяха съвсем близо до удвояване на преднината си. Този път на стрелкова позиция излезе Суарес след пас на Феликс, но техничният му удар не попадна в целта.  

В 36-ата минута Мемфис Депай опита прострелно центриране отдясно, но нито един негов съотборник не успя да засече.

Минута преди края на първото полувреме "дюшекчиите" удвоиха преднината си. Домакините организираха отлична контраатака. Жоао Феликс изведе Тома Лемар. Французинът продължи към Луис Суарес, който отблизо реализира.

Каталунците стартираха агресивно втората част и притиснаха съперника си, но в началните минути гостите не създадоха опасности пред вратата на Ян Облак. В 61-ата минути Филипе Коутиньо бе отлично изведен сам срещу вратаря на домакините. Бразилецът нанесе изстрел, но словенският страж великолепно спаси.

Гостите продължиха да мат по-голям процент притежание на топката, но това не водеше до положения пред Ян Облак. 

В 70-ата минута на два пъти Ансу Фати създаде две опасности, но отново вратарят на "дюшекчиите" спаси при една от тях. В 85-ата минута Мемфис Депай стреля от пряк свободен удар, но нидерландецът прати топката над вратата.

До края на двубоя каталунците притискаха съперника си, но това не даде резултат и Атлетико Мадрид завоюва заслужена победа.

AТЛЕТИКО М - БАРСЕЛОНА 2:0

1:0 Лемар 23'

2:0 Суарес 44'

Стадион: „Уанда Метрополитано”

Атлетико M: Облак, Савич, Хименес, Ермосо, Йоренте, Де Паул, Коке, Лемар, Караско, Феликс, Суарес

Старши треньор: Диего Симеоне

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Пике, Араухо, Дест, Де Йонг, Бускетс, Гонсалес, Гави, Депай, Коутиньо     

Старши треньор: Роналд Куман