Нападателят на Барселона Серхио Агуеро е диагностициран с аритмия, съобщи “Спорт”. Точно нарушаване на сърдечния ритъм е причината той да се почувства зле по време на изминалия мач с Алавес и да бъде заменен. Първоначалните прогнози бяха за лека тахикардия, но сега се оказва, че става дума за аритмия. Предстои Кун да мине още обстойни прегледи, след което ще има повече яснота.

Сега е сигурно, че той няма да играе във вторник срещу Динамо (Киев) в Шампионската лига. 

Според “Ел Паис” преди десетина дни аржентинецът отново е усетил проблеми вследствие на аритмия. Същият проблем той е имал и като 12-годишен. 

Аритмията е силно нарушение на сърдечния ритъм. При аритмия сърцето може да бие учестено или забавено, може да са налице преждевременни контракции. Появява се при органично поражение на сърдечния мускул като порок, инфаркт на миокарда, при разстройване на вегетативната нервна система, при нарушение на баланса сол-вода, при интоксикация.

Възможно е аритмията да се появи и при здрави хора в резултат на преумора, простуда, силно вълнение, големи количества алкохол. Стойностите на сърдечна честота, определяна за нормална, са от 65 до 100 удара в минута. Аритмии могат да се появят както с нормална сърдечна дейност, така и с по-слаба дейност.