Бившият наставник на Испания и Реал Мадрид - Жулен Лопетеги, говори за интересните събития около себе си през 2018-а. Той бе уволнен от поста на национален селекционер часове преди началото на Мондиала в Русия, а също така успя да води Реал Мадрид само 4 месеца, преди да бъде заменен от Сантиаго Солари.

“Не беше лесно за мен. Работихме много усърдно две години. Усещахме, че сме готови да направим фантастично Световно първенство. Два месеца преди това, когато поднових договора си с Испания, сложиха откупна клауза в него. Беше идея на президента Луис Рубиалес. Съгласих се и тогава дойде офертата от Реал. Моментът не беше избран от мен или клуба. Казах “да”, но знаех, че Мондиалът е моята единствена отговорност. Да го пазя в тайна един месец е невъзможно и не беше честно", заяви той.

"Бяхме убедени, че е най-добре да има пресконференцията, на която да обсъдим въпроса и след това да го оставим настрана. След това единственият фокус щеше да е Световното първенство. Играчите бяха фантастични. След като им казах, проведохме най-добрата си тренировка от трите седмици на подготовка, така че бяхме щастливи, но тогава президентът взе това решение", добави Лопетеги.

"Беше много тежък момент и никога няма да го забравя, защото беше изненада. Почувствах, че е много нечестно. Полетът от Москва до Мадрид беше 5 часа и не казах нито дума, но това е животът. Беше много тежко преживяване, но трябва да опиташ и да го превърнеш в позитивна ситуация. Не спях и не знаех къде се намирам. Един ден бях в Русия за Мондиала, а на следващия бях на “Сантиаго Бернабеу” с нов отбор. Беше много бързо, трудно за приемане и емоциите бяха силни".

"Започнахме добре с Реал. Отборът играеше добре, но след това имахме три лоши седмици. Просто се надяваш, че имаш време да намериш решение, защото тези неща могат да се уравновесят през сезона. Бяхме сигурни, че тази ситуация ще отмине. Нямах време", коментира Лопетеги.

"Това е най-добрият начин да го обясня. Имам цялото уважение към новия наставник и неговия щаб. Също и към играчите - обичам ги, те имаха фантастично отношение към мен. Никога не бих казал лоша дума за Реал. Да ръководи този клуб е чудесен опит за всеки треньор. Надявах се на повече време, но трябва да гледам в бъдещето", каза още специалистът пред "BBC".