Новият наставник на Реал Мадрид Жулен Лопетеги коментира как се чувства след първите седмици начело на клуба. Специалистът говори и за факта, че пое „белите“ след три много успешни сезона в Шампионската лига, като отчете, че в ДНК-то на „балета“ е заложено да става по-амбициозен с всяка изминала победа.

„Напълно нормално минаха първите ми дни начело на Реал Мадрид. Обмисляхме как трябва да действаме в началото на сезона. Очевидно, опитахме се да се опознаем, да разберат играчите какво ще се иска от тях“, започна Лопетеги пред AS.

Запитан дали, когато е бил футболист на Кралския клуб (1988 – 1991 година) е мислил, че някога ще поеме тима, Лепетеги каза: „Когато си играч се концентрираш върху това, което правиш. Аз имах късмет и 18 години се наслаждавах на професията. Голяма част от тези години изкарах в Реал. Това бележи по особен начин кариерата си. Но в онези времена нямах ясна представа, че ще се занимавам с треньорство след години. Бях много млад“.

„Трудности винаги има, когато амбициите са високи. Но ние разполагаме с нещо, което е по-важно – страхотни играчи, а това логично ще е нашият коз и ще улесни работата. Футболистите на Реал Мадрид винаги имат един плюс от психическа гледана точка – а именно, че се изисква от тях да се раздават максимално“.

„Винаги по-трудно от това да спечелиш е било да спечелиш отново. Тук е важно осъзнаването, колективната възможност, силата на мотивиращите думи това да ставаш още по-амбициозен с всяка изминала победа и търсенето на пътя към новия успех. Това е заложено в ДНК-то на клуба. Такова е ДНК-то и на играчите, и на треньора“, добави Лопетеги.

„Да, моят първи мач е финалът за Суперкупата на Европа . Ще се постараем да се подготвим максимално добре за този двубой и за съперника, който е доста силен. Познаваме се добре, още повече сме съседи. Има всички предпоставки да се получи голям мач“, коментира Лопетеги.

Сблъсъкът между носителя на Шампионската лига Реал Мадрид и носителя на Лига Европа Атлетико Мадрид е на 15 август от 22.00 часа.


Още новини:

Лопетеги води мистериозен разговор по време на тренировка

Лопетеги: Трансферите? Има пълен синхрон между мен и клуба

В Реал сигурни, че Модрич остава

Асенсио: Стилът на Лопетеги ни харесва