Треньорът на Севиля Хулен Лопетеги е постигнал споразумение да удължи договора си с клуба до 2024-а година, обявиха от Андалусийския клуб.

Бившият испански национален селекционер и треньор на Реал (Мадрид) изведе отбора до рекордна шеста купа в турнира Лига Европа и ги класира на осминафинал в Шампионската лига през тази кампания, която ще се поднови другия месец.

"С Хулен Лопетеги ФК Севиля най-после намери своя разпознаваем и истински лидер със стил на игра, който беше наложен на терена от Ден първи. А брилятните резултати, които постигнахме, направиха баския мениджър един от най-успешните треньори в цялата ни клубна история, се казва още в съобщението на клуба.

"Напълно ясно е, че подновяването на договора е логичната стъпка за човек, който вече направи история на Рамон Санчес Писхуан".

В събота Севиля отнесе Реал Сосиедад с 3:2 в среща от първенството с хеттрик на Юсеф Ен Несири, изкачвайки отбора на 6-о място с 30 точки от 16 мача, на 2 от 4-ия Виляреал, който обаче има два мача повече.