Наставникът на европейския клубен шампион Реал Мадрид - Жулен Лопетеги говори пред медиите преди двубоя с Жирона от втория кръг на сезона в Ла Лига. В първия си мач от шампионата "белите" постигнаха успех с 2:0 над Хетафе у дома. "Подготовката за всеки мач е различна. Трябва да се нагласим към самия противник. Трябва да компенсираме 50-те гола на Роналдо (всъщност португалецът отбеляза 44 гола през миналия сезон - б.р.) като отбор и трябва да можем да задържим статистическите данни от миналия сезон, и дори да ги подобрим", сподели специалистът.

"Все още не съм решил кой да бъде на врата - Кейлор или Куртоа. Не знае какво ще стане. Имаме страхотни вратари, ще решим впоследствие. Когато дойде Шампионска лига, тогава решенията ще са различни за този пост", добави той.

Относно възможните мачове на испански отбори, които да се проведат в САЩ, Лопетеги заяви: "Присъединявам се към играчите. Те имат аргументи и причини да не искат да пътуват и да играят там. Споделям тяхното мнение".

Лопетеги сподели и очакванията си за 18-годишния бразилец Винисиус Жуниор: "Той тренира всеки ден с първия отбор, пълноправна част от тима е. Ще играе както за първия отбор, така и за Реал Мадрид Кастия. Той тренира с играчи на най-високо ниво, които му помагат да израства".

Лопетеги коментира и непрекъснатите спекулации в медиите за евентуални трансфери на клуба до края на пазара в Испания (31 август - б.р.): "В момента съм концентриран върху това да извадя най-доброто от наличния състав. Трите точки са много важни в утрешния мач. Ще работим заедно и ще играем докрай за всеки трофей".

Реал Мадрид гостува на Жирона в неделя в 23,15 часа.