Старши треньорът на Реал Мадрид Хулиен Лопетеги говори преди мача за Суперкупата на Европа срещу Атлетико Мадрид в Талин, Естония, който е тази сряда (18 август). Наставникът е убеден, че това е трофей, чиято цена не трябва да се омаловажава, а "белите" са задължени да подходят максимално мотивирано.

"Това е двубой срещу един много стойностен отбор. Сложен за побеждаване състав, който обаче познаваме добре", коментира наставникът на "белите".

"Няма излишно напрежение. Това е един мач за титла, което ни задължава да играем на най-високо ниво. Трофеят ни мотивира. Имаме задължението да печелим всичко. ДНК-то на Реал Мадрид е да атакува и печели", сподели още специалистът.

В контролите на предсезонното турне в САЩ шампионите на Европа победиха италианските Рома (2:1), Ювентус (3:1) и Милан (3:1) - за трофея "Сантиаго Бернабеу", и претърпяха загуба от Манчестър Юнайтед (1:2). Реал стартира официалните мачове през година с двубой за Суперкупата на Европа срещу Атлетико (Мадрид) в Талин на 15 август (сряда). Сезонът за "белите" в Ла Лига започва на 19 август (неделя) с домакинство на градския съперник Хетафе.
 
"Всеки ден ще работим и ще опитваме да ставаме все по-голям отбор. Имаме огромен потенциал, индивидуална класа", завърши бившият национален селекционер на Испания.

Жулен Лопетеги

източник: Gulliver/GettyImages