Любослав Пенев разкри намерението си скоро да работи като треньор в Испания. 

"Имам идея за промяна на обстановката, на първенството. В Севиля съм, защото целият ми щаб е оттук. Моят асистент е от Севиля, отговорникът за медицинската дейност е оттук. Рехабилитаторът и нитруционистът - всички са испанци. Дойдох да ги видя и да гледам някои мачове", призна Пенев пред "Ел Десмарке".

"Преди 2 месеца приключих с ЦСКА. Изпълнихме целите си - спечелихме Купата, класирахме се за евротурнирите. Това, което искам сега, е да започна нов проект, ново предизвикателство. Обичам да работя много - и преди като футболист, и сега като треньор. Чувствам се перфектно подготвен за първенство като испанското", не скри специалистът.

"Стилът на моите отбори? Обичам да играем пред вратата на съперника. Разбира се, това невинаги е възможно и е нужно да умееш да се защитаваш, да играеш на контраатака. Футболът и ситуациите в него много бързо се променят. Трябва да умееш да четеш добре играта", смята Пенев.

"За момента нямам оферта, но ще дойде. Треньори се търсят по всяко време - не като футболисти само през лятото и зимата", допълни Пенев.

"Харесва ми и моят Атлетико Мадрид и настощият отбор на Чоло Симеоне. Много е важно един треньор да има нужното спокойствие и подкрепата на ръководството, както Симеоне. Понякога нещата на един треньор се получават бързо, друг път му трябва повече време. Но ако работи съвестно, нещата ще се получат", вярва Любо Пенев.